KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Aktualności

Z radością informujemy, że uroczyste rozpoczęcie roku szkolnego 2021/2022
będzie miało miejsce 1 września 2021 r. według następującego harmonogramu:

9.00- rozpoczęcie roku szkolnego dla klas pierwszych i klasy wstępnej - z wychowawcami 
         w salach – 1a –24, 1b- 32, 1c- 12, 1d- 34, 0w- 35);

9:30- spotkanie z dyrekcją - boisko szkolne, po spotkaniu z dyrekcją szkoły uczniowie
         klasy wstępnej i klas pierwszych wracają do wyznaczonych sal;

10.00 – rozpoczęcie roku szkolnego dla klas drugich (na boisku szkolnym – spotkanie z dyrekcją),
         potem z wychowawcami w salach – 2a - 7 , 2b- 39 , 2c- 25, 2d – 34);

10:30 – rozpoczęcie roku szkolnego dla klas trzecich (na boisku szkolnym – spotkanie z dyrekcją),
          potem z wychowawcami w salach 3a- 33, 3b- 22, 3c-5;

11:00 - rozpoczęcie roku szkolnego dla klas maturalnych (na boisku szkolnym –
          spotkanie z dyrekcją), potem z wychowawcami w salach, 3a2- 38, 3b2- 27, 3c2- 31 

W razie niepogody spotkania odbędą się w wyznaczonych salach lekcyjnych.

Do zobaczenia 1 września :)


 

Podręczniki

Wykaz podręczników na rok szkolny 2021/2022
Po szkole podstawowej - /pobierz/
Po gimnazjum - /pobierz/

 

Oferta edukacyina na rok szkolny 2021/2020


 

Oferta edukacyjna XIII LO im. Marii Piotrowiczowej w Łodzi
na rok szkolny 2021/2022

klasa

rozszerzenia przedmiotowe

języki obce

przedmioty uwzględnione

w rekrutacji

0w

wstępna
dwujęzyczna

gr. 1 po klasie wstępnej

język polski

historia

język francuski

w kl. 0w - 18 godz./tyg.

j. francuskiego od podstaw

gr.1 po klasie wstępnej

1. język francuski 2. język włoski (od podstaw)

język polski

matematyka

język obcy

historia albo biologia

oraz obowiązkowy

sprawdzian predyspozycji językowych
08.06.2021r. o godz.12.00

 

Uwaga kandydaci rejestrują się do 31.05.2021 r.

gr. 2 po klasie wstępnej

biologia

chemia

język francuski 

w kl. 0w - 18 godz./tyg.

j. francuskiego od podstaw

gr.2 po klasie wstępnej

1. język francuski 2. język angielski (kontynuacja)

1a

humanistyczna

język polski

historia

WOS

język angielski (kontynuacja)

2. język niemiecki (kontynuacja)

lub język francuski (od podstaw)

lub język włoski (od podstaw)

język polski

matematyka

język obcy

historia albo WOS

1b

biotechnologiczna

biologia

chemia

matematyka

1. język angielski (kontynuacja)

2. język niemiecki (kontynuacja)

lub język francuski (od podstaw)

lub język włoski (od podstaw)

język polski

matematyka

język obcy

biologia albo chemia

1c

politechniczna

matematyka

fizyka

Język angielski

1. język angielski (kontynuacja)

2. język niemiecki (kontynuacja)

lub język francuski (od podstaw)

lub język włoski (od podstaw)

język polski

matematyka

język obcy

fizykaa